Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Γιορτή 25η Μαρτίου - 37 Νηπιαγωγείο Λάρισας

Όπως ανέφερα στην προηγόυμενη ανάρτηση, μετά τις δραστηριότητες με τις παραδοσιακές φορεσιές, τα παιδιά χρησιμοποίησαν τις στάμνες στη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Στα παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται το σκετς «Η Ελλάδα». Κάθε παιδί κρατά στο χέρι σχεδιασμένο σε κανσόν κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα πχ. Θράκη και το τοποθετεί στην ανάλογη θέση στο χάρτη φτιάχνοντας το πάζλ της Ελλάδας. Επίσης λέει το ποίημα και χορεύει τον αντίστοιχο χορό κάθε διαμερίσματος. 

Χόρεψαν τους εξής χορούς: Θράκη: Λιανοχορταρούδια, Μακεδονία: Μήλο μου κόκκινο, Θεσσαλία: Καραγκούνα, Ήπειρος: Βασιλικός θα γίνω, Στερεά Ελλάδα: 40 παλληκάρια, Πελοπόννησος: Ιτιά, Κρήτη: Πεντοζάλη, Επτάνησα: Ρούγα, Νησιά Αιγαίου: Μπάλος





22 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια!Καταπληκτική δουλειά! Πήραμε ιδέες και για τις δικές μας γιορτές. Δεν καταφέραμε όμως να διδάξουμε τόσο καλά τους παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθησες συγκεκριμένη μεθοδολογία; Αν έχεις να μας δώσεις κάποιες συμβουλές θα σου ήμασταν ευγνώμονες. Κατερίνα-Δόμνα νηπιαγωγοί από ανατολική Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που σας έδωσα μερικές ιδέες με το blog μου. Όσο αφορά για την προσέγγιση του δημοτικού χορού υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρείαζονται πολλές σελίδες να γραφτούν.Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εφάρμοσα project με θέμα Τραγούδια και χοροί του τόπου μας διάρκειας δυο μηνών (20 ιανουαρίου-20 μαρτίου).Καλό θα ήταν να τα πούμε τηλεφωνικά για περισσότερες λεπτομέρειες.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ευχαρίστως! Το τηλέφωνο του σπιτιού μου είναι 2310611422 και είμαι η Κατερίνα. Όποτε θέλεις κάλεσε με.

      Διαγραφή
    3. μπήκα με το προφίλ του άντρα μου. το μέιλ μου είναι kanthrakopoulou@yahoo.gr

      Διαγραφή
  2. Συναδέλφισσα, εξαιρετική η δουλειά σου με τους παραδοσιακούς χορούς.Είμαι και εγώ νηπιαγωγός στην ανατολική Θεσσαλονίκη και ετοιμάζω την καλοκαιρινή μας γιορτούλα. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν θυμάσαι από που βρήκες το κομμάτι που είναι μίξη η Καραγκούνα πάει στη βρύση και η Καραγκούνα (αυτό που ξεκινάει το δεύτερο βιντεάκι)για να το χρησιμοποιήσω στην γιορτή μου.
    Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Κατερίνα...το είχα από ένα παλιό CD. Θες να στο στείλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το ήθελα πολύ αν δεν σου είναι δύσκολο.Σ'ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  4. Μπορείς να μου δώσεις ένα mail για να στο στείλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. katrmar276@gmail.com είναι το mail μου.Σ' ευχαριστώ πολύ Σπυριδούλα.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο, πολύ ωραία δουλειά! θα ήθελα κι' εγώ μία βοήθεια για το τραγούδι της Γερακίνας που χρησιμοποιήσατε στη γιορτή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ... Μπορείς να μου δώσεις ένα mail για να στο στείλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συναδέλφισσα πραγματικά σου αξίζουν πολλά συγχαρητηρια!!!!!! Επειδή πραγματικά ενθουσιάστηκα από τη δουλειά σου σκέφτομαι να τολμήσω κ γω κάτι ανάλογο στη φετινή γιορτή του σχολείου μας. Μήπως θα μπορούσες να με διευκολύνεις λίγο με την μουσική επένδυση του θεατρικού σου και συγκεκριμένα με τη μουσική που έχεις επιλέξει ως εισαγωγή όταν παρουσιαζει κάθε παιδί το γεωραφικό διαμέρισμα που εκπροσωπεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...Μπορείς να μου δώσεις ένα mail για να σου στείλω τη μουσική;

      Διαγραφή
    2. θα μπορούσες να το κάνεις αυτό; Πραγματικά σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Το μαιλ μου είναι stacoula@hotmail.com
      H νηπιαγωγός κ τα παιδιά του 10ου Ν/Γ Ασπροπύργου σ ευχαριστούν μέσα από την καρδιά τους!!! Σ αυτή την περιοχή το 95% είναι Ρωσοπόντιοι με πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα εθνικής συνείδησης, οπότε πιστεύω θα τους αρέσει πολύ η δουλειά σου.

      Διαγραφή
  8. Σπυριδούλα Στύλου σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η γιορτή που έκανες για την 25η Μαρτίου ήταν φανταστική! Σκέφτομαι ν' ασχοληθώ κι εγώ μ' αυτό το θέμα. Θα ήθελα όμως τη βοήθειά σου στη μουσική επένδυση και στα λόγια του θεατρικού,γιατί δεν ακούγονται καθαρά όλα τα λόγια απ' τα παιδιά. Σ'ευχαριστώ πολύ! (το mail μου είναι desmax50@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημερα, θα μπορουσατε να μου στειλετε κι εμενα τη Γερακινα? (fyera.charls@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα. Συγχαρητήρια συναδέλφισσες, εξαιρετική δουλειά!!!! Δεν έχω λόγια ειλικρινά ενθουσιάστηκα! Σκέφτομαι να ετοιμάσω κάτι ανάλογο φέτος για 25η. Ζητώ σε παρακαλώ βοήθεια Στα λόγια Και στην εισαγωγική μουσική. Ευχαριστώ!
    alekou14@gmail.com το μέηλ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συναδέλφισσα εξαιρετική δουλειά πραγματικά. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο σε εσένα όσο και στα παιδάκια σου.Ενθουσιάστηκα με τη γιορτή και σκέφτομαι να το τολμήσω. Δυσκολεύομαι όμως στη μουσική επένδυση του θεατρικού. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις σε αυτό το κομμάτι; Το email μου είναι asinanoglou@sch.gr. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εξαιρετική η δουλειά σου. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα μπορούσατε να στείλετε και σε εμένα τις μουσικές; eva_pouliarekou@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα ηθελα και εγω τα τραγουδια ...εξαιρετικη δουλεια....elgerasimou@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή